Den sorte eliksir, Nordenfjords alkymi og Øllets gentleman. Kært barn har tillagt sig mange navne. Der er ingen tvivl om, at tidligere brygmester Peter Klemensen havde Limfjordsporteren som sit hjertebarn, eftersom han udviklede opskriften over syv år, inden den kom på gaden første gang i 1989. Chefbrygger Christian Harboe har også nøje udvalgt ingredienserne til den særlige juleudgave af Limfjordsporteren, der er blevet introduceret i julen 2022. Opskriften er naturligvis en velbevaret hemmelig, men vi vil dog godt afsløre, at der er tilsat vanilje fra Tahiti og portvin fra Quinta Do Estanho. Den ristede malt leder smagen i retningen af kaffe, mørk chokolade, karamel og et svagt hint af røg. Duften af vanilje er tydelig, og den tilsatte portvin giver sødme og friskhed. Bryggerens udgangspunkt var, at juleporteren skulle passe til julens søde desserter, men den har vist sig også at kunne nydes sammen med julens kraftige retter med salt og syre eller bare som en kompleks smagsoplevelse helt for sig selv.